Den Oudaan

Wij kopen samen
den Oudaan?

Den Oudaan is ooit bedacht als een gebouw dat een publieke functie zou vervullen in de stad. Als het aan ons ligt moet deze ambitie nieuw leven worden ingeblazen. Ben je geïnteresseerd in onze toekomstplannen voor Den Oudaan?

ONTDEK MEER
We denken graag mee na over atelierruimte voor creatieve ondernemers in het modehart van Antwerpen en een 'Ik koop Belgisch shop' op het gelijkvloers om lokaal talent te ondersteunen
Ann Claes - Flanders Fashion Institute
Den Oudaan is een uitgelezen kans voor de stad om uit te pakken met het waanzinnige muzikale en creatieve talent dat Antwerpen rijk is.
Alban Sarens - LINCH
Maak een groot geheel van den Oudaan. Lezen, cultuur, muziek, art, kortom een mixed ontmoetingsplaats waar creativiteit een doel kan zijn, om te leren samenleven. Zet Panamarenko zijn droom eindelijk op het dak, laat die man vliegen! Wij hebben zoveel kwaliteit, van de beste bakker tot de grootste ontwerper.
Anna Heylen - Modeontwerpster
Geen toren vol ondernemers, socio-culturele organisaties, ateliers en andere zinvolle initiatieven zonder Kunst in Huis! Als dit project doorgaat, willen wij graag meedoen, zodat je in den Oudaan kunstwerken kan ontlenen en kopen uit onze collectie van meer dan 5000 kunstwerken van ruim 350 kunstenaars.
Cathy Cardon - Kunst in Huis
Laten we de analoge printfaktorij verhuizen naar de binnenstad, om de link met het Museum Plantin-Moretus te versterken. Nooit druk genoeg in het centrum!
Stoffel VDB - Printfaktorij Kastaar
Dat plan voor den Oudaan. We like it. We zien er direct een kleine concertzaal in passen. Muziek maken met het zicht op die prachtstad. Stel je voor. Het kan het vaste begin- en eindpunt worden voor elke toerist die de Antwerpse muziekscene komt verkennen.
Frederik Bastiaensen - Muziekcentrum Trix
In onze eigen werkplek deFENIKS in Mortsel is het een in- en uitvliegen van creatievelingen en makers uit verschillende disciplines die elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Dit out of the box-denken levert vaak spannend materiaal op. Den Oudaan kan ook zo’n plek worden voor Antwerpen, hoe geweldig zou dat niet zijn!
Ellen Fransen - Walpurgis
Er is in Antwerpen nood aan plekken die mogelijkheden bieden, segregatie tegengaan en mensen samenbrengen. Met de Oudaan geloven we dat dit kan. Het creatief hart van ’t Stad, waar de troeven van Antwerpen samenkomen via de nieuwe generatie.
Sihame El Kaouakibi - Let's go Urban
Met het hoofd in de wolken en de voeten in de stad zien wij de oudaan als een geïntegreerd project. Een vrijplaats voor denken en doen. Waar plaats is voor de dingen van alle dag: lekker eten, sporten, aangename ruimtes en interactie tussen mensen, disciplines en de stad
Els Kuypers - Osar Architecten
Wij dromen van een open atelierruimte in den Oudaan voor ambachtelijke activiteiten.
Joana - Atelier Rojo
Den Oudaan kan een zinvolle plek voor en in de stad worden waar verbeeld en gedeeld, maar ook letterlijk gewerkt wordt aan een betere wereld.
Leonor Wiesbauer - Universiteit voor het Algemeen Belang
De renovatie van de Oudaan is een perfecte kans voor bands om op een mooie en betaalbare plek te werken en op te treden.
Dries Lahaye - STUFF.
Café ZeeZicht opent Café Stadszicht hoog in den Oudaan. "alle dagen naar boven"
David Joris - Café Zeezicht
Den Oudaan vullen met culturele, creatieve en horeca-initiatieven zou een prachtige meerwaarde zijn voor de stad, en ons een beetje meer ‘wereldstadallures’ geven, waar we zo graag naar verwijzen. Wij van café Pallieter willen daar zeker aan mee werken en mee invulling aan geven.
Fonne Wuyts - Café Palieter
Radio Centraal in den oudaan. 106.7 fm hersens en ritme
Warre Fungus - Radio Centraal
Dat we in Antwerpen zouden huishouden. Dat was bij de oprichting van ons productiehuis vrijwel onmiddellijk duidelijk. De stad inspireerde ons al volop tijdens ons eerste jaar, getuige daarvan onder andere onze reeks "Een Kwestie van Geluk". En toen we een geschikte locatie zochten voor een trappenhal voor "CLINCH", kwamen we vrij snel uit bij de Braem-blokken op het Kiel.
Tom Baetens - Productiehuis Panenka
De St.-Michielsgilde is de historische schermersgilde van de stad. Een moderne club met een geschiedenis die teruggaat tot 1488. Hoe prachtig zou het zijn om onze kunst te kunnen beoefenen in dit, zoals Renaat Braem het zelf verwoorde, modern belfort.
St.-Michielsgilde
Samen bouwen aan de toekomst van Antwerpse kinderen en jongeren in een moeilijke thuissituatie en volwassenen met een beperking. Vanuit het hart van de stad, ergens vanop verdieping 3 of 4 op den nieuwen ouden Oudaan. Een drempelloze droom of een transcendent toekomstbeeld?
Pleegzorg Vlaanderen
Laten we van een plek voor veiligheid naar een plek voor vrede gaan!
Lotte Dodion - Vredescentrum
Wat een fantastisch project! Voor Caffenation zou dit ook een mooie plek zijn.
Rob Berghmans - koffiebar Caffenation
Met onze boerenmarkt MARTA proberen wij vergeten of stilstaande ruimtes die toch centraal gelegen zijn te benutten. Den Oudaan is de ideale plek midden in de stad waar Antwerpenaars in contact kunnen komen met lokale handel en producten
Sophie van Haasen - Ondergrond
Voor een onderneming als For Good, die zich inzet voor een betere wereld, zou het ideaal zijn om te werken vanuit den Oudaan omwille van de centrale liging en het duurzaam karakter van het herbestemde gebouw.
Koen Jaspers - For Good
De politietoren van Renaat Braem is een fantastisch gebouw,ik ben er al jaren gefascineerd door en het was fantastisch om in 2001 de Landed tentoonstelling te organiseren op de hoogste verdieping! Een nieuwe (mode)bestemming zou fantastisch zijn voor Antwerpen
Walter van Beirendonck - Modeontwerper & Hoofd Modeacademie
Deze toren van Braem is een prachtig voorbeeld van ons cultureel, modernistisch erfgoed en zou een bruisend centrum kunnen worden voor creatieve, Antwerpse ondernemers! Ik vind het een prachtig project.
Anne Zellien - Juweelontwerpster in Kammenstraat
Wij zijn net verhuisd naar een fantastische locatie in het stadscentrum, maar we merken op dat er nog extra plaats gemaakt moet worden voor soortgelijke initiatieven! Makers vinden zelden een geschikte plek in het stadscentrum. Het zou prachtig zijn moest den Oudaan werkplaatsen huisvesten, dit moet kunnen, zeker tijdens de renovatiefase! Wie weet kan den Oudaan zijn eigen renovatie-atelier opzetten?
Xavier Coenen - FabLab+
Voor een jonge onderneming die richting 50 werknemers groeit, is het niet evident om een fijne, creatieve en betaalbare kantoorruimte te vinden. Een icoon als dit gebouw kan de inspiratie enkel ten goede komen.
Dieter Desmet - Bagaar
We zien, voelen en detecteren bij de dromers die de politietoren willen veranderen een "nieuwe" manier van projectontwikkeling: bottom-up en met het oog op het algemeen belang. Het is een schoolvoorbeeld van de "slimme" stad die ontwikkeld wordt in een 21ste-eeuwse logica: die van duurzaamheid, stedelijke kwaliteit, leefbaarheid, burgerschap. DE Studio wenst de Oudaan veel succes!
Marc Verstappen - DE Studio