wekopen

Zo vind je de leukste kleding tweedehands

Kleding kopen is iets wat meerdere keren per jaar terugkomt. Of omdat je een andere maat nodig hebt, of omdat je gewoon iets nieuws in de kast wilt hebben of omdat je kleding versleten is. Je ontkomt er helaas niet aan om zo nu en dan nieuwe kleding te moeten kopen. Dat is op zich natuurlijk helemaal niet erg. Maar het kost iedere keer wel een hoop geld. Terwijl je tweedehands ook genoeg kleding kunt kopen voor veel minder geld en die nog prima is. In deze blog lees je hoe je de leukste tweedehands kleding kunt kopen. Zo bespaar je geld en heb je een goed gevulde kledingkast.

Waarom tweedehands kleding kopen?

Het is natuurlijk erg verleidelijk om alleen of met vriendinnen een dagje te gaan shoppen, en dan een mooie zomer outfit helemaal nieuw te kopen. Maar of dat verstandig is, dat is vraag twee. Want hoe gezellig het ook is, als je na een dagje shoppen thuiskomt word je waarschijnlijk niet zo blij van je bankrekening. En dat is zonde! Want je kunt veel goedkoper kleding kopen.

Tweedehands kleding kopen is goed voor je portemonnee maar ook nog eens goed voor het milieu. Je draagt daarmee bij aan duurzaamheid, en dat is hard nodig. Want we zijn een enorme consumptiemaatschappij geworden. Dat is echt zonde, veel producten die nog goed zijn worden weggegooid. Terwijl deze nog prima gebruikt hadden kunnen worden.

Hoe vind je leuke tweedehands kleding?

Er zijn diverse manieren om mooie tweedehandse kleding te kopen. Allereerst kun je bijvoorbeeld een bezoekje wagen aan de kringloop. Daar kun je vaak voor heel weinig geld mooie tweedehands kleding vinden. Zowel voor volwassenen als voor kinderen en baby’s. Kringloopwinkels sorteren de kleding goed op netheid. Gore en afgeraffelde kleding zul je daar dus niet vinden.

Maar je kunt bijvoorbeeld er ook voor kiezen om online te gaan shoppen. Er zijn steeds meer leuke tweedehands kledingwinkels online te vinden. In alle maten kun je hier leuke en mooie tweedehandse kleding kopen. Het recyclen van kleding begint steeds meer aan populariteit te winnen, mensen schamen zich er ook niet meer voor. Vroeger was dit wel anders.

Zelf tweedehands kleren aanbieden

Naast dat je tweedehands kleren kunt kopen is het ook leuk om zelf je gebruikte kledingstukken die nog prima een tweede ronde mee kunnen, te gaan doorverkopen. Zo draag je ook je steentje bij aan de recycling cyclus.

Je kunt dit doen door je kleding aan te bieden bij de kringloopwinkel maar je hebt ook online webshops waarbij je jouw kleding kunt doorverkopen voor een klein bedrag. Die kleding wordt vervolgens weer te koop aangeboden in de shop.

MEER TE WETEN KOMEN

online shoppen

meubels

tweede kans