wekopen

Tweedehands meubels opknappen

Duurzaamheid is al jarenlang een gevoelig item. En dat is ook volstrekt begrijpelijk want de aarde heeft het zwaar onder het consumptiegedrag van de mens. Alles moet mooi en hip en de wensenlijst van de mensen worden steeds langer en langer. Terwijl, wat is er mis met tweedehands spullen? Die kunnen prima nog een ronde mee. Dat geld ook voor tweedehands meubels. Een woning inrichten hoeft helemaal niet duur te zijn. Zeker niet wanneer je tweedehands meubels opknapt. Hoe je dat kunt doen, lees je hier.

Het vinden van tweedehands meubels

Wanneer je op zoek bent naar tweedehands meubels hoef je gelukkig niet heel erg veel moeite te doen. Je kunt bijvoorbeeld naar de kringloopwinkel. Daar vind je enorm veel tweedehands meubels en het voordeel van de kringloopwinkel is dat de meubels goed nagekeken zijn voordat ze verkocht worden.

Als je daar een mooie tafel of kast hebt gescoord kun je die voor heel weinig opknappen. Een mooie lik verf en goed aflakken en de tafel kan weer wat jaren mee. Maar ook online zijn er veel mogelijkheden om mooie tweedehandse meubels te scoren. Er zijn leuke websites waar je mooie tweedehandse meubelen kunt vinden.

Vintage is weer helemaal in

Het opkopen van tweedehands meubelen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is bijna een soort sport geworden om meubels te vinden en die een tweede leven te geven. Meubels van vroeger worden ook wel vintage genoemd. De vintage stijl kun je zelf ook creëren door een oud meubelstuk weer een nieuw leven te geven.

Wat heb je nodig om meubels op te knappen

Misschien lijkt het allemaal heel ingewikkeld en denk je dat je een handige Harrie moet zijn om zelf meubels te kunnen opknappen. Maar niet is minder waar. Je hebt op zich niet heel veel nodig om bijvoorbeeld een kastje te kunnen opknappen. Een mooie pot verf, goede kwasten, afdekfolie, schuurpapier en wat blanke lak.

Als je bijvoorbeeld een kastje gaat opknappen is het belangrijk om eerst het kastje goed af te schuren. Zorg ervoor dat oude verf zoveel mogelijk weggeschuurd is en dat het oppervlakte goed vlak is geschuurd. Wanneer je dit hebt gedaan kun je beginnen met verven. Als je dit hebt gedaan moet je de verf goed laten drogen.

Kijk of de verf goed gedekt heeft, als dit niet het geval is dan doe je een tweede laag. Pas wanneer de verf echt goed heeft gepakt dan ga je de kast aflakken. De lak dient ervoor te zorgen dat de verflaag goed beschermd blijft. Het maakt het oppervlakte kras en vuilbestendig. Zo kun je ook het kastje reinigen met een natte doek. Erg belangrijk dus.

MEER TE WETEN KOMEN

kleding

online shoppen

tweede kans