wekopen

Waarom tweedehands spullen een tweede kans verdienen

Helaas leven we in een maatschappij waarin veel te veel spullen weg worden gegooid en dat is echt jammer! Want de meeste spullen kunnen prima nog een tweede of derde ronde mee. Waarom weggooien terwijl een ander er nog blij mee kan zijn? Dus als je tweedehands spullen hebt die je kwijt wilt, biedt ze aan bij een kringloop of een tweedehands website. Maar wanneer je zelf op zoek bent naar tweedehands spullen dan ben je ook goed bezig. Je hoeft niet ver te zoeken om te slagen. In deze blog lees je alles over het belang van tweedehands spullen een nieuw leven geven maar ook hoe je dit kunt doen.

Zorgdragen voor de wereld

Eigenlijk is de meest belangrijke reden om spullen niet zomaar weg te gooien, het milieu. We moeten echt met zijn allen beter gaan zorgen voor de aarde. Zeker als we willen dat de aarde over honderd jaar ook nog steeds leefbaar is. Het is heel egoïstisch om te denken van, “ach dan ben ik er toch niet meer” want onze kinderen en kleinkinderen willen ook gewoon lekker kunnen leven.

Zorgdragen voor ons nageslacht dus. En daarbij, deze wereld is zo mooi en bijzonder, het is kwalijk dat we die wereld laten verpieteren. Werken aan duurzaamheid is om die reden dus heel erg belangrijk.

Recyclen dus

Nu je het bovenstaande hebt gelezen weet je dus direct hoe belangrijk het is om te recyclen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe kast voor op de slaapkamer? Ga eens naar de kringloopwinkel in de buurt. Daar kun je al voor weinig geld vaak mooie meubels vinden. Maar niet alleen meubels maar ook elektronica of kleding.

Kleding is ook prima genoeg om een tweede leven te geven. Waarom zou je voor tientallen euro’s een nieuwe winter of zomerjas kopen terwijl je die bij de kringloop voor een paar euro al kunt bemachtigen?

Je houdt geld over voor andere dingen

Het mooie van tweedehands spullen kopen is dus dat je ook geld over houdt voor andere dingen. In plaats van dure producten kopen, nieuw uit de winkel, kun je nu voor weinig geld veel meer kopen. Investeer daarom in tweedehands spullen. Het is niet alleen beter voor het milieu maar ook zeker beter voor je portemonnee.

MEER TE WETEN KOMEN

kleding

online shoppen

meubels